Hjemmelavet Mascarpone

Tiramisu er en af mine yndlings desserter. Desværre kræver den store mængder af mascarpone. Det er en flødeost som koster en krig. Det er heldigvis en af verdens nemmeste oste at lave selv, og den kræver blot to ingredienser.

Ingredienser:

giver ca. 600 gram mascarpone

  • 1 liter piskefløde
  • 1/4 tsk. vinsyre (Står blandt krydderierne eller vinbrygnings udstyret.)

Fremgangsmåde:

Varm fløden op til 85 grader Det slår alle bakterier ihjel, og proteinerne i fløden skifter struktur.

Opløs vinsyren i 2 spsk. vand. Du kan godt hælde den direkte i som jeg gør i videoen, men så får du små knasende korn hvis det ikke bliver rørt ordentligt ud.

Tilsæt vand og vinsyre til fløden, og rør godt rundt. Fløden begynder næsten med det samme at blive tykkere og det skal den også.

Lad det stå natten over i køleskabet. Vallen og ostemassen begynder så småt at skille

Hæld blandingen over i en sigte så vallen kan løbe fra. Den nemmeste måde er at lægge nogle op klippede kaffeposer i et dørslag så de dækker det helt. Du kan også bruge musslin stof, osteklud eller en gammeldags stofble.

Dæk til med folie og stil det i køleskabet til afdrypning tolv timer.

Tag osten op af sien og kom det i en lufttæt beholder.

Det kan holde sig i 1 til 2 uge i køleskabet.