Bagte asparges med panchetta og tomat

Bagte asparges med panchetta og tomat er en let pastaret, og er som udgangspunkt en rigtig fin mellemret.
Du kan også servere retten til fx frokost – med et godt brød.

Til 4 personer

Ingredienser
400 g pasta penne
500 g friske grønne asparges, hver asparges trimmes og skæres i 3 stykker
2 spsk olivenolie
6 skiver pancetta, skåret i stykker
200 g cherry tomater, halveret
En god håndfuld basilikumblade
Rrevet parmesan

Tilberedning
Varm ovnen til 180C
Kog pastaen i saltet vand.
Læg asparges i et ildfast fad og bland dem med olie og pancetta.
Sæt fadet i ovenen og steg i 10 minutter, indtil pancetta begynder at blive sprød.
Rør tomaterne i og lad det stege videre i 5 minutter.
Tag fadet ud af ovnen
Dræn pastaenog hæld pastaen i fadet med de øvrige ingredienser og bland godt.

Pynt med iturevne basilikumblade, salt, peber og friskrevet parmesan.

Server med et stykke hjemmebagt brød, fx ciabatta,