Broccolisalat

4 Personer

  • 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
  • ½ liter kogende vand
  • ¼ liter fraiche 9%
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 125 g rosiner (ca. 2 dl)
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • Pynt
  • 50 g sprødt bacon

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Vend syrnet fløde sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon