Ciabattabrød

Ciabatta brød er vel nok det mest kendte italienske brød. Brødet kan bruges som tilbehør til en salat, en hovedret eller til bruschetta.

Ingredienser:
600 gram Hvedemel
500 gram Durummel
50 gram Gær
6.5 dl vand
3 spsk. olivenolie
Salt

Tilberedning:
Rør gæren ud i det lunkne vand
Til sæt mel, salt og olivenolie.
Ælt dejen og lad den hæve tildækket i en halv time.

Del dejen i to lige store stykker.
Ælt dejen kort og form dejen til 2 brød
Sæt brødene på en bageplade med en smule mel på eller på en bagesten med lidt mel.
Lad brødene hæve tildækket i 1 time.
Pensel brødene med vand og drys lidt mel over brødene.
Bag brødene ved 200C i 20-25 minutter.

Ciabattabrød er helt essentiel i det italienske køkken, som tilbehør og udgangspunkt for mange mange retter…
Se fx vores forslag til bruschetta