Chokolademums


Ingredienser til en bradepande:
5 æg
4 dl sukker
4 ½ dl hvedemel
3 tsk. Bagepulver
1 nip salt
5 spsk. Kakao af god kvalitet
2 dl vand
300 g smør
200 g god chokolade 70%

Fremgangsmåde:

varm oven op til 200 grader

  1. pisk æg og sukker lyst og skummende
  2. bland de tørre ingredienser og vend dem forsigtig i dejen.
  3. tilsæt vand og smeltet smør.
  4. beklæd en bradepande 40x35 cm med bagepapir og hæld dejen i
  5. drys grofthakket chokolade over.
  6. bag kagen på ovnens midterrille i 20 minutter. Prøv med en strikkepind, der må ikke hænge dej ved. Lad kagen køle af.



Chokoladeglasur:
2 dl piskefløde
2 spsk. Espressokaffe
200 g god mørk chokolade 70%


Fremgangsmåde:

  1. kog piskefløde op, tilsæt espressokaffe og lad det køle noget af.
  2. smelt det finhakket chokolade i fløden og glaser kagen.