Porchetta

Porchetta



Læg det udbenede middestykke eller den udbenede pattegris med kødsiden opad. Drys med rigeligt salt og en blanding af peber og knust koriander. Derefter finthakkede urter, skalotteløg, hvidløg, citronskal og til slut brødkrumme (som laves ved at blende friske, hvide brødskiver – evt. med skorpen skåret fra).

Hele svinet rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres. Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer indtil sværen er sprød, og dyret dufter fuldkommen fantastisk (porchetta kan også laves på spid i en alm. ovn).

Porchettaen hviler i minimum 20 minutter efter stegning. Skæres herefter i tynde skiver og serveres traditionelt ved at komme kødet i store panino-boller med lidt frisk salat.

Sådan kan man gå rundt på en markedsplads i Italien og føle sig lidt nærmere himlen, hver gang man tager en bid. Man kan naturligvis også spise den pænt af en tallerken, og hertil kan anvendes mange typer tilbehør.


Ingredienser:

1 midderstykke fra slag enden"uden hoftestykket"/ - eller om muligt en udbenet, hel pattegris. (Uden hoved og hale...) ca 4-6 kg
Frisk brødkrumme
6-7 fed hvidløg
1 bundt oregano
8 laurbærblade
1/2 bundt rosmarin
7-8 finthakkede skalotteløg
Revet citronskal
Salt, friskkværnet peber og stødt koriander