Ærtesuppe med souffleret Laks

Ingredienser:

  • laksefilet, 200g
  • Æg, 1 stk.
  • Piskefløde
  • Dild, en lille håndfuld, fint snittet
  • Skalotteløg, 5-6 stk.
  • 1 æg
  • Citron, fint revet skal fra 1 stk.
  • Frosne fine ærter, 500g
  • Friske ærter til anretning
  • God Sherry, ca. 1 dl
  • Hønsefond, 3dl
  • Ærteskud til anretning
  • Bacon, 4-5 gode skiver
  • smør
  • Cocotte skåle, 4 stk.

Fremgangsmåde:

Baconstøv: Rist bacon tern af til det er helt sprødt, dryp det tørt på fedtsugende papir. Lad baconen køle af, og blend den til støv..

Souffleret Laks: Laksefilet, 2 stk. skalotteløg, dild, æg og citronskal blendes i foodprocessor med lidt salt, peber og reven muskat nød. Tilsæt ca. 1½dl. Piskefløde og kør farsen på processoren i forholdsvis kort tid. Indtil man har en ensartet fars. Man kan evt. tilberede en tsk. Fars for at se om den mangler salt.

Cocotte skålene smøres med lidt smør, og fyldes 2/3 op med farsen. Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min. Til farsen er souffleret.

Ærtesuppe: De sidste skalotteløg skæres i tynde strimler, og klares i lidt smør i en gryde. De skal ikke tage farve. Tilsæt ca. 1 dl. Sherry og lad det koge lidt ind, hvorefter man hælder 3 dl hønsefond på. Giv de frosne ærter et hurtigt opkog i fonden, hvorefter den blendes til en helt glat suppe. Smag til med salt og peber. Lige inden servering vendes et par spsk. Flødeskum rundt i den lune suppe.

Anret suppen i en dyb tallerken med torskesouffleen I midten, drys med bacon støv, og pynt med de friske ærter samt ærteskud.