Saltindbagt oksemørbrad

 
  • Saltdej
  • 300 g fint salt
  • 300 g hvedemel
  • 2 dl vand
  • 2 spsk vindruekerneolie
  • Oksemørbrad i dej
  • 750 g oksemørbrad
  • 25 g smør
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dl hakket frisk persille
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør
  • 300 g grøn salat og cremefraiche-sauce.
  • Bagetid for oksemørbrad: Ca. 25 min. ved 225°.

 

Saltdej: Bland salt og hvedemel sammen. Tilsæt vand og olie, og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).

Oksemørbrad i dej: Lad smørret gyldne i en pande, og brun oksemørbraden i 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få min. i resten af smørret. Fordel de ristede krydderurter over mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg derefter den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.