Tomatsuppe – på italiensk facon

Et bud på en sund og hurtig-lavet suppe med parmesan ost og sprøde croutoner.

8 portioner

Ingredienser:
4 dl kyllingeboullion
3 fed hvidløg, fint hakkede
2 løg – hakket
2 spsk oliven olie
2 stilke frisk timian
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk salt
1,5 kg. friske sol-modne tomater
2 spsk koncenteret tomatpuré
2 gulerødder, skrællede og skåret i små stykker
2 dl. fløde

Drys
2 håndfulde crotoner
Frisk revet parmesan ost
1 håndfuld hakket persille
Evt. lidt pancetta

Tilberedning
Svits løg og gulerødder i den varme olie i en stor gryde indtil de er bløde, tilsæt hvidløg og rør hurtigt sammen. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré og bouillion og rør godt sammen. Tilsæt krydderierne; timian-stilke, basilikum og salt.
Lad suppen små-simre under låg i 20 min. Du skal røre i suppen engang imellem.

Blend suppen godt med en håndblender direkte i gryden, og hæld fløden ved.
Lad suppen varme godt igennem – og den er nu klar.

Servér din hjemmelavede Zuppa di Pomodoro med revet parmasan ost, croutoner, friskhakket persille og evt lidt stegt pancetta.