Pærer ristet i rødvin "Bambinelli"

Uden besvær, fedtfattig dessert - ingen grund til at skrælle pærer, bare pop dem i ovnen og vent til en lækker sauce dannes

Ingredienser

6-8 Comice pærer
250ml rødvin
50g koldt smør
100g lys Demerara sukker
2 kanelstænger, delt i halve
2 stjerneanis

Metode

1. Varm ovnen til 200C / varmluft 180C. Skær et lille udsnit fra bunden af hver pære, så de sidder op. Læg pærerne i et ildfast fad og hæld over vinen. Skær smørret i tern og trykke på en terning på toppen af hver pære. Drys over sukker, scatter i kanel og stjerneanis. Dæk med et låg eller folie, bages i ovnen i 30 minutter.
2.Tag pærerne ud af ovnen, dryp dem godt i deres egen saft, derefter tilbage i ovnen, utildækket i 40 minutter, vend dem lejlighedsvis, indtil pærerne er bløde og rynket. Pærerene kan fremstilles op til 2 dage i forvejen og opvarmes i en ovn ved lav varme. Serveres pærerne varme med saft og en skefuld mascarpone.