Lakrids crème brûlée

Lakrids crème brûlée    4 stk. (ildfaste skåle á ca 250 ml.)

  • 100 g. rørsukker
  • 1,3 dl. æggeblommer
  • 6,5 dl. piskefløde
  • 1 ½  tsk. lakridspulver
  • ca. 100 g. rørsukker til at karamellisere med…


Rørsukker og æggeblommer piskes til æggesnaps med en håndmikser. Rør lakridspulveret i "snapsen".
Piskefløden koges op ogtages af varmen.

Tilsæt "lakridssnapsen" den brandvarme piskefløde lidt ad gangen, mens der stadig piskes, således at fløden legerer blommerne let. Skum det øverste skum af og fordel legeringen i den 4 crème ildfaste skåle skåle. Bages ved 110 grade i ca 40 minutter, til cremen har sat sig, og giver efter ved let tryg.

Afkøles helt i køleskab, minimum 3 timer eller gerne til næste dag..

De iskolde crème brûlée'er drysses med et ultra tyndt, men jævnt lag rørsukker. Sukkeret karamelliseres hurtigt med en bundsel-brænder. Afkøl nogle minutter inden de serveres.