Tiramisu

Ingredienser:

2 bøtter Mascarpone(500g.) (Italiensk Friskost)

6 æggeblommer (pastouriserede)

150g flormelis

1/4 liter piskefløde

3 æggehvider (pastouriserede)

Lady-fingers (Savoiardi-småkager )

Stærk kaffe

Marsala likør

Kakao (usødet)

 

Lav en god æggesnaps af æggeblommer og flormelis ved at piske dem sammen. Bland den sammen med Mascarponen.

Pisk piskefløden til flødeskum

Pisk æggehviderne til de er godt stive

Flødeskum og æggehvider vendes forsigtigt i mascarponen, så den kommer til at virke let.

Lady-fingers dyppes i den stærke kaffe og lægges i bunden af et firkantet fad.

Likøren dryppes med lind hånd over Lady-fingers'ne.

Læg et lag af Mascarponen over Lady-fingers'ne, og læg et lag Lady-fingers mere, der er dyppet i kaffen.

Dryp igen likør over Ladyfingers'ne med lind hånd (eller efter smag, det må ikke blive for meget, så det sejler)

Læg til sidst et lag Mascarpone over.

 

Stil nu fadet i køleskabet, og sørg for at låse køleskabet godt af .. (det smager nemlig rigtig godt, og kan nemt friste..)

Fadet skal stå natten over, og inden serveringen sigtes kakao'en over Mascarponen, så det ser flot ud ..

 

Pas på .. det er meget vanedannende og der kan opstå tumult om de ekstra stykker ..