Udskriv
  
 
 
 
En god øl og en peberbid, det er altid godt til en frokost.
Og nu hvor efteråret snart sætter ind, så hvad er bedre efter en gåtur i naturen, og komme hjem til en god frokost.
Så hvorfor ikke selv lave dine peberbidder.

 

Ingredienser:

 


             ”blandes sammen og står på køl i 24 timer” og køles ned til ca. 0 grader
 


Fremstilling:


Det skalfrosne okse- og svinekød hakkes på en 3-4 mm skive kødhakkeren, og blandes sammen med krydderierne. Herefter hakkes det frosne spæk på en 4-5mm. hulskive på kødhakkeren. Det hele blandes til en ensarter fordeling er opnået. Farsen stoppes i 22/24mm. lammetarm, og drejes af i passende længder.


Modning og røgning:


Pølserne hænges på røgstokke og hænges i rygeovnen. Og skal nu modnes i 24 timer ved ca. 20 grader. (denne proces er en fermentering) Den kan også laves med en startkultur ”mælkesyrekultur”- kan købes flere steder på internettet)


(Her er mine til modning - 108 stk.)

 

Pølserne tørres efterfølgende 1 time ved 30 grader.


Pølserne skal ryges 1 døgn med koldrøg max 20 grader

efter rygning
(Efter 24 timers kold røg)

Pølserne skal tørres ved 20 grader i 2-3 uger. Det er vigtigt ikke at ligge pølserne på køl, da de vil blive seje og ikke få et godt knæk. (jeg har mine til at hænge i rygeovnen) – under hele modnings/røgning/tørringsprocessen svinder pølserne til ca. 70%.

(Sådan blev det færdige resultat)

Pølserne kan nu opbevares ved stuetemperatur.

Hygiejne:

Med alt pølsemageri er hygiejne alt afgørende.  Der er mange bakterier i vores omgivelser, og dem vil vi ikke have i vores pølser.
Så vælg nogle skåle og redskaber som kan gøres ordenlige rent, jeg bruger primært rustfri stål skåle, da de kan skoldes med varmt vand.