www.bylund.dk

mums...

  
 
 
 
En god øl og en peberbid, det er altid godt til en frokost.
Og nu hvor efteråret snart sætter ind, så hvad er bedre efter en gåtur i naturen, og komme hjem til en god frokost.
Så hvorfor ikke selv lave dine peberbidder.

 

Ingredienser:

 

  • 2 kg skinkekød (3% fedt)
  • 1 kg. skært oksekød  (3% fedt)

  • 70g. salt  alm. fint

  • 20g nitritsalt.

  • 14g. dextose ”druesukker”


             ”blandes sammen og står på køl i 24 timer” og køles ned til ca. 0 grader
 

  • 500g. Rygspæk

    Skæres i små tern (1x1 cm) og fryses

     

  • 23g. Krydderiblanding (7g. groft malet peber, 2g. stødt kardemomme, 2g. stødt nellike, 12g. muscatblomme)

  • 10g. Granuleret hvidløg

  • 10g. Paprika

  • 30g. Rolactin – ”mælkesukker”


Fremstilling:


Det skalfrosne okse- og svinekød hakkes på en 3-4 mm skive kødhakkeren, og blandes sammen med krydderierne. Herefter hakkes det frosne spæk på en 4-5mm. hulskive på kødhakkeren. Det hele blandes til en ensarter fordeling er opnået. Farsen stoppes i 22/24mm. lammetarm, og drejes af i passende længder.


Modning og røgning:


Pølserne hænges på røgstokke og hænges i rygeovnen. Og skal nu modnes i 24 timer ved ca. 20 grader. (denne proces er en fermentering) Den kan også laves med en startkultur ”mælkesyrekultur”- kan købes flere steder på internettet)


(Her er mine til modning - 108 stk.)

 

Pølserne tørres efterfølgende 1 time ved 30 grader.


Pølserne skal ryges 1 døgn med koldrøg max 20 grader

efter rygning
(Efter 24 timers kold røg)

Pølserne skal tørres ved 20 grader i 2-3 uger. Det er vigtigt ikke at ligge pølserne på køl, da de vil blive seje og ikke få et godt knæk. (jeg har mine til at hænge i rygeovnen) – under hele modnings/røgning/tørringsprocessen svinder pølserne til ca. 70%.

(Sådan blev det færdige resultat)

Pølserne kan nu opbevares ved stuetemperatur.

Hygiejne:

Med alt pølsemageri er hygiejne alt afgørende.  Der er mange bakterier i vores omgivelser, og dem vil vi ikke have i vores pølser.
Så vælg nogle skåle og redskaber som kan gøres ordenlige rent, jeg bruger primært rustfri stål skåle, da de kan skoldes med varmt vand.

 

 

 

Login Form

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top