www.bylund.dk

mums...

 

Chorizo pølse

Så blev det tid til at prøve noget nyt

”Grovhakket flæskepølse m/ rødpeberfrugt”

 

 

1500g. magert flæskekød – i store tern

450g. rygspæk – i store tern

40g. salt  - 20g. alm + 20g nitrit.

14g. dextose ”druesukker”

” blandes sammen og står på køl i 24 timer”  


 2 tsk. sukker

1 tsk. hvidpeber

2 tsk. røget paprika

3 stk. sød rød peberfrugt u/kærner i store tern

2 Chilli u/ kærner (kan laves med en den styrke du ønsker)

2 fed hvidløg

40g. Rolactin – ”mælkesukker”

 

  • Kød, spæk, hvidløg, chilli og peberfrugt hakkes gennem 8mm hulskive

  • Rør de hakkede ingredienser med resten af krydderierne

  • Sæt tarme i blød

  • Pølserne stoppes i svinetarm, ca. 20-25 cm og bindes af i en ring.

  • Kommer der luft i tarmen prikkes der hul med en ren nål – og luften presse forsigtig ud.

  • Pølserne modnes 24 timer ved 14-20 grader

  • Pølserne koldryges 2-3 timer

 Varianter:

Salchichón, der er lavet på samme måde som Chorizo, men hvor sort peber erstatter paprika, ligesom der er tilsat muskatnød og ofte en smule vin. Spises altid uden yderligere tilberedning.

Longaniza og Fuet er lange tynde udgaver af Salchichón. Disse skæres ofte i skiver og spises rå eller bruges i madlavningen på samme måde som de mindre Chorizo’er.

Morcón er en løgformet pølse, der ligner en lille pakke. Det anvendte kød er som regel af høj kvalitet og det er skåret groft i stedet for at blive hakket. Resten af ingredienserne er de samme som for en almindelig Chorizo.


  

Login Form

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top